Panerad torsk på bulgurbädd
För 4 personer, 30 minuter
600 g torskfilé
3 msk vetemjöl
1 ägg
1 1/2 dl veteströbröd
salt och peppar
smör och rapsolja
3 dl bulgur
6 dl vatten
1 tärning grönsaksbuljong
1 grön chili
1 liten röd paprika
1 gul lök
1 msk olivolja
Att äta till:
blandad sallad
2 citroner
Gör så här:
1. Koka upp vatten smaksatt med en tärning grönsaksbuljong. Lägg i bulgurgrynen och sjud dem sakta under lock i tio minuter och låt dra i fem minuter vid sidan av spisen.
2. Skär chili, paprika och lök i mycket små bitar. Värm bitarna med olivolja i stekpannan. Blanda grönsaker och bulgur. Smaka av med salt.
3. Dela fisken i portionsbitar. Salta, peppra och vänd i tur och ordning i vetemjöl, uppvispat ägg och ströbröd. Stek i lika delar smör och rapsolja 2–3 minuter per sida. Servera med grönsaksbulgur tillsammans med blandade blad och rikligt med citron.