Intensiv måltid

Panerad fisk på en bädd av chilikryddad grönsaksbulgur och rikligt med citron är en härlig kombination. Intensiva färger och mycket smak.

En kryddig grönsaksbulgur bär upp den panerade fisken.

En kryddig grönsaksbulgur bär upp den panerade fisken.

Foto: TT

Livsstil & fritid2020-05-12 11:05

Panerad torsk på bulgurbädd

För 4 personer, 30 minuter

600 g torskfilé

3 msk vetemjöl

1 ägg

1 1/2 dl veteströbröd

salt och peppar

smör och rapsolja

3 dl bulgur

6 dl vatten

1 tärning grönsaksbuljong

1 grön chili

1 liten röd paprika

1 gul lök

1 msk olivolja

Att äta till:

blandad sallad

2 citroner

Gör så här:

1. Koka upp vatten smaksatt med en tärning grönsaksbuljong. Lägg i bulgurgrynen och sjud dem sakta under lock i tio minuter och låt dra i fem minuter vid sidan av spisen.

2. Skär chili, paprika och lök i mycket små bitar. Värm bitarna med olivolja i stekpannan. Blanda grönsaker och bulgur. Smaka av med salt.

3. Dela fisken i portionsbitar. Salta, peppra och vänd i tur och ordning i vetemjöl, uppvispat ägg och ströbröd. Stek i lika delar smör och rapsolja 2–3 minuter per sida. Servera med grönsaksbulgur tillsammans med blandade blad och rikligt med citron.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!