Kallrökt lax med pasta och krämig sås
För 4 personer, 20 minuter
500 g kallrökt lax i tunna skivor
400 g pasta
salt
1 msk smör
Till såsen:
3 dl vatten
2 dl mager matlagningsgrädde
1 1/2 msk majsstärkelse + 2 msk vatten
1 tärning fisk- eller grönsaksbuljong
1 tsk vitvinsvinäger
salt och peppar
Att äta till:
ärtor
citron
dill och/eller persilja
Gör så här:
1. Koka pastan i saltat vatten. Var noga med koktiden och låt den rinna av ordentligt i durkslag. Slå tillbaka den till kastrullen och vänd runt med en klick smör.
2. Koka upp vatten och grädde i en annan kastrull. Red med majsstärkelse löst i vatten och smula i en buljongtärning. Sjud 5 minuter. Smaka av med vinäger, salt och peppar.
3. Lägg upp pastan i djupa tallrikar och fördela såsen över. Avsluta med lax, lättkokta ärtor, citron samt dill och/eller persilja.