Krämig pasta

En krämig ost- och skinksås smaksatt med lök, paprika samt färska örter är snabblagad. Låt ketchupflaskan stå kvar i skåpet. Här finns smaker så det räcker och blir över.

Våga servera pastan med något annat än köttfärssås.

Våga servera pastan med något annat än köttfärssås.

Foto: TT

Livsstil & fritid2020-04-23 09:35

Ost- och skinkpasta

För 4 personer, 25 minuter

400 g rökt skinka i bit

1 gul lök

1 paprika

1 msk rapsolja

2 dl grädde

3 dl vatten

1 msk konc. kycklingfond

2 dl riven ost

1 1/2 msk majsstärkelse + 2 msk vatten

salt och svartpeppar

Att äta till:

400 g pasta

1 msk smör

rucolasallad

färsk rosmarin

2–3 tomater

Gör så här:

1. Strimla skinkan. Skala och finhacka den gula löken. Skär paprikan i mindre bitar. Fräs strimlorna och bitarna med rapsolja ett par minuter i en kastrull. Slå på grädde, vatten och fond. Rör i den rivna osten och låt allt koka upp. Red med majsstärkelse löst i vatten till sås som får sjuda sakta i 5 minuter. Salta och peppra.

2. Koka pastan i rikligt med salt. Var noga med koktiden, överkokt pasta är en styggelse.

3. Låt rinna av i ett durkslag och slå tillbaka den i pastakastrullen. Krydda med svartpeppar och en klick smör. Fördela den i djupa tallrikar och slå såsen över. Toppa med rucolasallad, tomat, rosmarin och svartpeppar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!