Ost- och skinkpasta
För 4 personer, 25 minuter
400 g rökt skinka i bit
1 gul lök
1 paprika
1 msk rapsolja
2 dl grädde
3 dl vatten
1 msk konc. kycklingfond
2 dl riven ost
1 1/2 msk majsstärkelse + 2 msk vatten
salt och svartpeppar
Att äta till:
400 g pasta
1 msk smör
rucolasallad
färsk rosmarin
2–3 tomater
Gör så här:
1. Strimla skinkan. Skala och finhacka den gula löken. Skär paprikan i mindre bitar. Fräs strimlorna och bitarna med rapsolja ett par minuter i en kastrull. Slå på grädde, vatten och fond. Rör i den rivna osten och låt allt koka upp. Red med majsstärkelse löst i vatten till sås som får sjuda sakta i 5 minuter. Salta och peppra.
2. Koka pastan i rikligt med salt. Var noga med koktiden, överkokt pasta är en styggelse.
3. Låt rinna av i ett durkslag och slå tillbaka den i pastakastrullen. Krydda med svartpeppar och en klick smör. Fördela den i djupa tallrikar och slå såsen över. Toppa med rucolasallad, tomat, rosmarin och svartpeppar.