Kycklingspett med jordnötssås
För 4 personer, 30 minuter + tid för marinering
4 kycklingfiléer
Till marinaden:
2 msk rapsolja
4 msk limejuice
1 pressad vitlöksklyfta
salt och peppar
Till såsen:
1 msk röd currypasta + 1/2 msk rapsolja
3 dl kokosmjölk
1 tsk fisksås (ersätter salt)
4 msk jordnötssmör
1 tsk strösocker
Att äta till:
ris
blandad sallad
färsk koriander
Gör så här:
1. Skär kycklingfiléerna i långa strimlor, 3–4 strimlor per filé brukar vara lagom. Blanda och pensla kycklingen med marinad. Låt köttet dra ett par timmar (eller under dagen) i kylskåp.
2. Förbered såsen med att lägga en matsked currypasta och en halv matsked olja i en kastrull. Låt dra ett par minuter på mycket låg värme. Tillsätt kokosmjölk, fisksås, jordnötssmör och socker. Rör om och låt allt bli varmt men inte mer.
3. Grilla kycklingen 2–3 minuter på vardera sidan i grillpanna alternativt stek i vanlig panna. Trä upp köttbitarna på spett. Servera med jordnötssåsen tillsammans med ris och blandad sallad. Toppa med färsk koriander.