Thailändsk kycklingsoppa
För 4 personer, 20 minuter
400 g benfritt kycklingkött
1 liter vatten
2 tärningar hönsbuljong
1 burk kokosmjölk, 400 g
100 g färska champinjoner
100 g purjolök
100 g fint strimlad morot
1 msk fint riven, färsk ingefära
1 msk fint rivet limeskal
1 finhackat citrongräs
1 tsk thailändsk chilipasta
1 msk fisksås
1 tsk torkad koriander
1 msk majsstärkelse + 1 1/2 msk vatten
thaibasilika
Gör så här:
1. Strimla champinjoner, purjolök och skalad morot. Skär kycklingköttet i mindre bitar. Lägg allt i en rymlig kastrull och tillsätt 1 liter vatten samt hönsbuljongtärningar. Koka upp och sjud 4–5 minuter.
2. Tillsätt kokosmjölk, ingefära, limeskal, citrongräs, chilipasta, fisksås och koriander. Koka upp och red med majsstärkelse löst i vatten. Sjud 3–4 minuter till. Smaka av med fisksås och chilipasta.
3. Lägg upp soppan i portionsskålar och garnera med thaibasilika.