Kycklingsallad med matvete
För 4 personer, 35 minuter
2 dl matvete
3 1/2 dl vatten
1 tsk grönsaksbuljong i pulverform
1 knippe rädisor
blandade salladsblad
färsk timjan
4 hårdkokta ägg
500 g kycklingfilé
1 msk rapsolja
1 msk soja
1 msk ketchup
1 tsk curry
Till dressingen:
2 dl crème fraiche
1 dl majonnäs
1 msk vitvinsvinäger
1 tsk curry
1 dl finhackad purjolök
2 syrliga äpplen
1/2 rödlök
Gör så här:
1. Blanda dressingen av crème fraiche, majonnäs, vinäger, curry, finhackad purjolök och rödlök. Skala, riv och blanda i äpplena.
2. Blanda rapsolja, soja, ketchup och curry i en skål till en marinad. Lägg kycklingfiléerna i en ugnsfast form och pensla på marinaden. Stek i ugnen på 175 grader i 20 minuter. Låt svalna och skär upp i större bitar.
3. Koka upp vatten och grönsaksbuljongpulver. Tillsätt matvete och lägg på lock och sjud 15 minuter. Ta kastrullen från värmen och låt matvetet dra några minuter till. Lägg upp matvete och blandade blad. Fördela kycklingbitarna över och garnera med hårdkokta ägghalvor, halva rädisor och färsk timjan. Servera dressingen i separat skål.