Lättare mat

Nu gäller det att komma i form. Gärna med lite GI-tänk, så länge det smakar gott och känns rätt.

Kycklingsallad med matvete och äppelcurrydressing är en bra start på lättare mat.

Kycklingsallad med matvete och äppelcurrydressing är en bra start på lättare mat.

Foto: TT

Livsstil & fritid2020-03-22 09:35

Kycklingsallad med matvete

För 4 personer, 35 minuter

2 dl matvete

3 1/2 dl vatten

1 tsk grönsaksbuljong i pulverform

1 knippe rädisor

blandade salladsblad

färsk timjan

4 hårdkokta ägg

500 g kycklingfilé

1 msk rapsolja

1 msk soja

1 msk ketchup

1 tsk curry

Till dressingen:

2 dl crème fraiche

1 dl majonnäs

1 msk vitvinsvinäger

1 tsk curry

1 dl finhackad purjolök

2 syrliga äpplen

1/2 rödlök

Gör så här:

1. Blanda dressingen av crème fraiche, majonnäs, vinäger, curry, finhackad purjolök och rödlök. Skala, riv och blanda i äpplena.

2. Blanda rapsolja, soja, ketchup och curry i en skål till en marinad. Lägg kycklingfiléerna i en ugnsfast form och pensla på marinaden. Stek i ugnen på 175 grader i 20 minuter. Låt svalna och skär upp i större bitar.

3. Koka upp vatten och grönsaksbuljongpulver. Tillsätt matvete och lägg på lock och sjud 15 minuter. Ta kastrullen från värmen och låt matvetet dra några minuter till. Lägg upp matvete och blandade blad. Fördela kycklingbitarna över och garnera med hårdkokta ägghalvor, halva rädisor och färsk timjan. Servera dressingen i separat skål.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!