Mild majssoppa

Krämigt god med mild majssmak. Toppa soppan med bland annat räkor, limeskal, kokosflingor och färskt bröd.

Soppan får ingen utpräglad smak av majs, snarare en mild, krämig sötma som passar bra ihop med den röda currypastan.

Soppan får ingen utpräglad smak av majs, snarare en mild, krämig sötma som passar bra ihop med den röda currypastan.

Foto: Björn Tesch

Livsstil & fritid2020-04-07 09:35

Majssoppa med kokosmjölk

För 4 portioner, 30 minuter

Vegetariskt tips: Ersätt kycklingbuljongen med grönsaksbuljong.

2 schalottenlökar

2 stora klyftor vitlök

olja till stekning

1 1/2 msk röd currypasta

500 g fryst tinad majs

8 dl vatten

3 msk koncentrerad kycklingfond

1 burk (400 ml) kokosmjölk

1/2–1 lime, saften

1 msk asiatisk fisksås

Till servering​:

1/2 kg räkor med skal (200 g skalade)

hackad röd chili

lime, det yttersta finrivna skalet

kokosflagor, rostade

färsk koriander

baguette

Gör så här​:

1. Skala och hacka lök och vitlök, och fräs på låg värme i olja i en stor kastrull. De ska bli mjuka och genomskinliga men inte ta färg. Tillsätt currypastan och fräs ytterligare någon minut. Höj värmen, häll i majskornen och fräs ett par minuter under omrörning.

2. Tillsätt vatten, kycklingfond och kokosmjölk. Koka upp och låt koka cirka 10 minuter. Ta av från värmen och mixa soppan någorlunda slät med stavmixer. Häll tillbaka i kastrull, värm och smaka av med limesaft och fisksås.

3. Stavmixa soppan skummig och servera med några av tillbehören eller allihop.

Tips: Har du ingen fisksås, smaka av med salt i stället. Currypasta varierar i styrka. Smaka av och tillsätt mer vid behov.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!