Mixat grillspett

Mixed grill är mat för den som inte kan bestämma sig. Nöt, fläsk och lamm varvas med korv och grönsaker på ett och samma spett.

Olika sorters kött, korv eller grönsaker på spett är mat som överraskar.

Olika sorters kött, korv eller grönsaker på spett är mat som överraskar.

Foto: TT

Livsstil & fritid2020-05-16 09:35

Mixed grill med bearnaisesmör

För 4 personer, 25 minuter

150 g biff eller entrecote från nöt

150 g benfri kotlettrad från gris

150 g lammytterfilé

150 g kryddig korv

smör och rapsolja

salt och svartpeppar

Till smöret:

100 g rumsvarmt smör

1 tsk dragon

1 msk finhackad gul lök

1/2 tsk vitvinsvinäger

Att äta till:

ugnsstekta potatisklyftor

haricots verts

blandad sallad

Gör så här:

1. Skär kött och korv i ungefär lika stora bitar. Stek i medelvarm panna med smör och rapsolja. Krydda lätt med salt och svartpeppar. Håll ordning i pannan så du kan skilja på de olika köttbitarna.

2. Varva kött och korv på spett. Bästa resultat får man om köttet serveras direkt eller håller det varmt några minuter under folie. Värmer man spetten i ugn blir köttbitarna helt genomstekta.

3. Blanda rumsvarmt smör med dragon, finhackad gul lök och vitvinsvinäger. Lättkokta haricots verts och ugnsstekta potatisklyftor är passande tillbehör. Servera med en blandad sallad.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!