Kamutvetepanna med skinka och kyckling
För 4 personer, 30 minuter
3 dl kamutvete
5 dl vatten
1 tärning grönsaksbuljong
250 g kycklingkött
250 g rökt skinka
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 grön paprika
1 msk färsk hackad timjan
1 tsk torkad hackad chili
1/2 msk curry
1 tsk garam masala
salt och peppar
rapsolja
Till såsen:
2 dl matlagningsyoghurt
3 msk majonnäs
1 vitlöksklyfta
Gör så här:
1. Koka upp vatten med grönsaksbuljongtärning. Lägg i kamutvete, lägg på lock, sänk värmen och sjud 10 minuter. Dra kastrullen till sidan och låt det efterdra 8 minuter.
2. Blanda matlagningsyoghurt och majonnäs. Smaka av med riven vitlök, salt och peppar.
3. Hacka gul lök och timjan, skär paprika i bitar liksom skinka och kycklingen i "pyttbitar". Stek lök, skinka och kyckling ett par minuter i rapsolja. Tillsätt paprika och krydda med timjan, chili, curry och garam masala. Vänd ned kamutvetet och låt allt steka samman på medelvärme ett par minuter. Smaka av med salt och peppar.