Pasta med pumpa

Pumpa ger fin färg till maten. Här kryddas den med italienska smaker och serveras med spagetti.

Söt pumpa och smakrik salsiccia som får puttra med vitlök och rosmarin i grädde blir en riktigt läcker pastasås.​

Söt pumpa och smakrik salsiccia som får puttra med vitlök och rosmarin i grädde blir en riktigt läcker pastasås.​

Foto: Lee Kearney/TT

Livsstil & fritid2020-04-05 09:35

Pumpasås med pasta

För 4 portioner, tid 30 minuter

1 (à ca 1 kg) butternutpumpa

2–3 (ca 300 g) råa salsicciakorvar

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

2 msk olivolja

1 tsk finhackad rosmarin eller timjan

salt och peppar

2 dl grädde

50 g parmesan

Till servering​

nykokt bandspagetti

Gör så här:​

1. Dela butternutpumpan på mitten, skala och kärna ur. Skär i mindre bitar. Snitta korvarna längs med och dra bort skinnet. Skala och finhacka lök och vitlök.

2. Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs först korvköttet i några minuter. Dela i mindre bitar med en stekspade. Tillsätt lök, vitlök och pumpa. Fräs ytterligare cirka 10 minuter under omrörning.

3. Krydda med rosmarin, salt och peppar. Tillsätt grädde och puttra samman tills såsen tjocknat och pumpan känns mjuk.

4. Riv i några matskedar parmesanost och servera med nykokt bandspagetti. Servera med extra parmesanost vid sidan av.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!