Pumpasås med pasta
För 4 portioner, tid 30 minuter
1 (à ca 1 kg) butternutpumpa
2–3 (ca 300 g) råa salsicciakorvar
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
1 tsk finhackad rosmarin eller timjan
salt och peppar
2 dl grädde
50 g parmesan
Till servering
nykokt bandspagetti
Gör så här:
1. Dela butternutpumpan på mitten, skala och kärna ur. Skär i mindre bitar. Snitta korvarna längs med och dra bort skinnet. Skala och finhacka lök och vitlök.
2. Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs först korvköttet i några minuter. Dela i mindre bitar med en stekspade. Tillsätt lök, vitlök och pumpa. Fräs ytterligare cirka 10 minuter under omrörning.
3. Krydda med rosmarin, salt och peppar. Tillsätt grädde och puttra samman tills såsen tjocknat och pumpan känns mjuk.
4. Riv i några matskedar parmesanost och servera med nykokt bandspagetti. Servera med extra parmesanost vid sidan av.