Stekt lax med blandad peppar
För 4 personer, 30 minuter
600 g skinn- och benfri laxfilé
1 tsk hel svartpeppar
1 tsk rosépeppar
1 tsk torkad grönpeppar
salt
smör och rapsolja
Till såsen:
2 dl mager crème fraiche
1 dl lättmajonnäs
1 msk hackad dill
1 msk hackad persilja
1 msk hackad gräslök
1 liten burk ishavsrom
salt
vitpeppar
Att äta till:
ris
100 g champinjoner
blandade salladsblad
citron
Gör så här:
1. Stöt pepparkornen i mortel. Vänd fisken i olja och lägg den med det som har varit skinnsidan mot skärbrädan. Fördela den stötta pepparn över och salta lätt. Dela sedan fisken i fyra delar.
2. Blanda crème fraiche och majonnäs. Tillsätt hackad dill, persilja och gräslök. Vänd ned ishavsrom och smaka av med salt, eventuellt lite vitpeppar. Dela och stek svampen lätt i smör och rapsolja. Salta och peppra med vitpeppar.
3. Stek fisken i lika delar smör och rapsolja. Börja med den okryddade sidan först. Vänd fisken efter ett par minuter och stek ytterligare cirka 2 minuter. Servera fisken med kryddsidan uppåt tillsammans med ris, brynt svamp, kall sås, citron och salladsblad.