Rustikt med älgfärs
För 4 personer, 15 minuter
500 g älgfärs
1 msk finhackad färsk timjan
1 tsk salt
1 krm grovmald svartpeppar
smör och rapsolja
Till dressingen:
2 dl majonnäs
2 msk svensk senap
1 tsk grovmald svartpeppar
1 tsk worcestershiresås
1 tsk mald spiskummin
Att äta till:
4 portionsbröd av mörkt, mjukt rågbröd
1 rödlök
2 saltgurkor
ruccolasallad
Gör så här:
1. Blanda samman dressingen med majonnäs, senap, svartpeppar, worcestershiresås och spiskummin.
2. Blanda älgfärs med finhackad timjan, salt och svartpeppar. Forma 4 burgare och stek i lika delar smör och rapsolja i medelvarm panna, cirka 4 minuter per sida.
3. Servera burgarna i mörkt portionsbröd med viltdressing, skivad rödlök och saltgurka samt ruccolasallad.