Rågad älgburgare

En älgfärsbiff i rustikt rågbröd mättar och är lika god vid köksbordet som ute i det fria. Servera gärna med en viltinspirerad dressing, saltgurka, rödlök och grönt.

Nyttigt bröd och hemlagade älgfärsbiffar passar lika bra hemma som på jobbet eller utflykten.

Nyttigt bröd och hemlagade älgfärsbiffar passar lika bra hemma som på jobbet eller utflykten.

Foto: TT

Livsstil & fritid2020-04-10 09:35

Rustikt med älgfärs

För 4 personer, 15 minuter

500 g älgfärs

1 msk finhackad färsk timjan

1 tsk salt

1 krm grovmald svartpeppar

smör och rapsolja

Till dressingen:

2 dl majonnäs

2 msk svensk senap

1 tsk grovmald svartpeppar

1 tsk worcestershiresås

1 tsk mald spiskummin

Att äta till:

4 portionsbröd av mörkt, mjukt rågbröd

1 rödlök

2 saltgurkor

ruccolasallad

Gör så här:

1. Blanda samman dressingen med majonnäs, senap, svartpeppar, worcestershiresås och spiskummin.

2. Blanda älgfärs med finhackad timjan, salt och svartpeppar. Forma 4 burgare och stek i lika delar smör och rapsolja i medelvarm panna, cirka 4 minuter per sida.

3. Servera burgarna i mörkt portionsbröd med viltdressing, skivad rödlök och saltgurka samt ruccolasallad.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!