Baconlindad kycklingfilé med brieostfyllning
För 4 personer, 25 minuter
4 kycklingfiléer
1 paket skivad bacon
50 g brieost
salt och peppar
1 msk konc. kycklingfond + vatten
Till skyn:
2 dl vatten
1 dl rödvin
1 msk konc. kalvfond
1 msk majsstärkelse + 2 msk vatten
1 tsk soja
Att äta till:
gröna bönor
1 morot
1 gul paprika
stekt potatis
Gör så här:
1. Koka kycklingfiléerna i kycklingfond och vatten så det täcker i 8 minuter. Ta upp och låt köttet svalna. Snitta dem som ett korvbröd och fyll med en knapp matsked brieost per bit. Tryck ihop och linda varje med 1–2 skivor bacon. Ringla över olja, salta, peppar och stek 6 minuter i ugnen på 200 grader.
2. Koka upp vin, vatten och kalvfond. Red med majsstärkelse löst i vatten och sjud 5 minuter. Smaka av med soja, salt och peppar.
3. Skär morot och paprika i strimlor. Ge dem ett uppkok tillsammans med gröna bönor. Lägg upp avrunna grönsaker med kycklingen ovanpå. Avsluta med sky. Godast med stekt potatis.