Snäll risotto

Allt talar för att vi ska laga och njuta av mild och snäll risotto lite oftare. Spela svängig musik och dansa fram maten!

Risotto är snäll mat mot magen och hushållskassan.

Risotto är snäll mat mot magen och hushållskassan.

Foto: TT

Livsstil & fritid2020-04-29 09:31

Risotto med fläsk och ärtor

För 4 personer, 40 minuter

200 g sidfläsk eller picknickbog

1 gul lök

1 vitlöksklyfta

2 msk smör

2 dl ärter

3 dl risottoris

9 dl vatten

2 tärningar grönsaksbuljong

salt och svartpeppar

1 dl nyriven parmesanost

persilja

Gör så här:

1. Koka upp vatten smaksatt med grönsaksbuljong. Hacka fläsk och lök fint. Smält två matskedar smör i en tjockbottnad kastrull. Lägg i fläsk och lök och låt bitarna glida runt i smöret någon minut.

2. Vänd ned riset, pressa eller riv i vitlöksklyftan och späd med ett par deciliter buljong under omrörning. När riset sugit upp buljongen tillsätt ytterligare ett par deciliter. När riset sugit upp en andra omgång häll i resten av buljongen. Låt riset få sjuda sakta under lock i knappt 15 minuter.

3. Vänd i ärtorna och låt stå på låg värme i ytterligare fem minuter. Blanda ned den rivna osten och smaka av med salt och peppar. Lägg upp och garnera med persilja.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!