Strömming med curry

Currypanerad strömming med ingefärssyltad lök är vardagsmat fast med ny smak. Förbered löken och du lagar allt på 20 minuter.

Currypanerad strömming och ingefärssyltad lök. En trotjänare i nya kläder.

Currypanerad strömming och ingefärssyltad lök. En trotjänare i nya kläder.

Foto: TT

Livsstil & fritid2020-05-19 09:35

Currypanerad strömming med ingefärssyltad lök

För 4 personer, 20 minuter (+1 timme för den ingefärssyltade löken)

500 g strömmingsfiléer

1 ägg

1 tsk salt

1 krm vitpeppar

1 dl vetemjöl

1 tsk curry

smör och rapsolja

Till löken:

1 rödlök

1 gul lök

50 g färsk ingefära

2 dl vatten

2 1/2 dl socker

Att äta till:

ris

blandad sallad

Gör så här:

1. Skala och skär ingefäran i tunna skivor. Skär lökarna i klyftor. Koka ingefäran i vatten i 30 minuter eller till dess den är helt mjuk.

2. Koka upp vatten och socker. Se till att sockret löser sig helt. Lägg i ingefäran och löken. Koka upp och sjud 5 minuter. Ta upp ingefära och lök med hålslev och lägg i skål. Koka ihop lagen så den blir simmig. Slå lagen över ingefära och lök. Kyl före servering.

3. Vispa ägg och salt. Blanda mjöl, peppar och curry. Vänd strömmingarna först i äggblandningen och sedan i mjölet. Stek strömmingarna i lika delar smör och rapsolja, cirka 2 minuter per sida. Serveras med ris, blandad sallad och ingefärssyltad lök.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!