Pasta med svamp och färska örter
För 4 personer, 25 minuter
250 g durumpasta i stor form
200 g valfri svamp, gärna kantareller
1 liten rödlök
1 msk olivolja
3 msk färskriven parmesanost
1 tsk finhackad färsk rosmarin
1/2 tsk flingsalt
1 krm grovmald svartpeppar
färsk basilika till garnering
Gör så här:
1. Rensa och dela svampen i bitar. Bästa sättet att dela och riva dem från hatten och nedåt. Små svampar kan behållas hela. Skala och finhacka rödlöken.
2. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Låt rinna av i durkslag.
3. Fräs svamp och lök med olivolja i en stekpanna på medelvärme. Svampen ska inte stekas i traditionell bemärkelse utan bara svettas ur tillsammans med löken. Blanda pastan med svamp- och lökblandningen. Krydda med färskriven parmesanost, finhackad färsk rosmarin, flingsalt och svartpeppar. Servera med färsk basilika.