Svenska grönsaker plöjs ned i virusets spår

Hundratals ton svenskproducerade grönsaker går till spillo som en följd av coronavirusets spridning.

Mängder av svenskproducerad sallad plöjs ned i jorden igen då coronapandemin lett till minskad försäljning till restauranger och hotell. Arkivbild.

Mängder av svenskproducerad sallad plöjs ned i jorden igen då coronapandemin lett till minskad försäljning till restauranger och hotell. Arkivbild.

Foto: Hasse Holmberg/TT

Livsstil & fritid2020-07-03 11:40

Företaget Åhus Grönt tvingas plöja ned runt 200 ton salladskål och 600 ton isbergssallad efter att försäljningen till restauranger och hotell har minskat drastiskt, uppger vd:n Per Johansson för Lantbruksnytt.

– Den får gå tillbaka som näring till jorden igen, säger han till tidningen.

Dessutom ska 1 000 ton lagrad potatis bli djurfoder i stället för att bli mat till människor. Förlusterna motsvarar mångmiljonbelopp för företaget och runt en tiondel av årets skörd.

Salladen plöjs ned i takt med att den blir klar för skörd och det visar sig att den inte går att sälja.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!