Thai på husmansvis

Det thailändska köket har många vänner i Sverige. Smaksättningen är uppskattad och brytningen mellan surt och sött känner vi igen från delar av vår svenska husmanskost.

Bjud thailändskt hemma i köket. Här en kyckling med lime och grön curry.

Bjud thailändskt hemma i köket. Här en kyckling med lime och grön curry.

Foto: TT

Livsstil & fritid2020-05-06 09:30

Kycklingwok med lime och grön curry

För 4 personer, 20 minuter

500 g kycklingkött

1 limefrukt

1 ananas

100 g champinjoner

1 broccolistånd, ca 100 g

1 dl strimlad purjolök

1 burk avrunna böngroddar, ca 200 g

1 burk kokosmjölk, ca 400 g

1 msk grön currypasta

1 msk vitvinsvinäger

1 msk strösocker

1/2 tsk fisksås eller salt

rapsolja

Att äta till:

ris

koriander

Gör så här:

1. Tvätta och riv skalet från limefrukten. Skala och skär ananasen i bitar. Skiva champinjonerna, dela broccolin i buketter och strimla purjolöken. Skölj böngroddarna. Strimla kycklingköttet. Tvätta händer och redskap noga efter arbetet.

2. Hetta upp en wok eller stekpanna. Slå i en knapp matsked rapsolja och fräs kycklingkött och ananas under omrörning en dryg minut. Ta upp med hålslev och lägg till sidan.

3. Fortsätt att steka övriga grönsaker under omrörning en dryg minut. Tillsätt grön currypasta, rivet limeskal, kokosmjölk, vinäger, socker, kyckling och ananas. Låt allt koka upp och sjuda någon minut. Smaka av med fisksås eller salt samt koriander. Servera med ris.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!