Kycklingwok med lime och grön curry
För 4 personer, 20 minuter
500 g kycklingkött
1 limefrukt
1 ananas
100 g champinjoner
1 broccolistånd, ca 100 g
1 dl strimlad purjolök
1 burk avrunna böngroddar, ca 200 g
1 burk kokosmjölk, ca 400 g
1 msk grön currypasta
1 msk vitvinsvinäger
1 msk strösocker
1/2 tsk fisksås eller salt
rapsolja
Att äta till:
ris
koriander
Gör så här:
1. Tvätta och riv skalet från limefrukten. Skala och skär ananasen i bitar. Skiva champinjonerna, dela broccolin i buketter och strimla purjolöken. Skölj böngroddarna. Strimla kycklingköttet. Tvätta händer och redskap noga efter arbetet.
2. Hetta upp en wok eller stekpanna. Slå i en knapp matsked rapsolja och fräs kycklingkött och ananas under omrörning en dryg minut. Ta upp med hålslev och lägg till sidan.
3. Fortsätt att steka övriga grönsaker under omrörning en dryg minut. Tillsätt grön currypasta, rivet limeskal, kokosmjölk, vinäger, socker, kyckling och ananas. Låt allt koka upp och sjuda någon minut. Smaka av med fisksås eller salt samt koriander. Servera med ris.