Vårsallad med sparris och skaldjur
För 4 personer, 15 minuter
300 g kokta musslor
200 g skalade räkor
1 pkt fryst, grön sparris
4 ägg, hårdkokta
1 huvud isbergssallad
1 liten morot
1/2 gurka
1 tråg körsbärstomater
1 citron
Till dressingen:
2 dl crème fraiche
1 dl majonnäs
3 msk chilisås på tomatgrund
1 tsk fransk senap, typ Dijonsenap
1/2 tsk paprikapulver
5–6 droppar tabasco
2 msk madeira eller portvin (kan uteslutas)
Att äta till:
rostat bröd
Gör så här:
1. Koka äggen sju minuter och avsluta med att spola dem i kallt vatten. Ge sparrisen ett uppkok, inte mer, i saltat vatten.
2. Strimla sallad, skala och skär moroten i riktigt tunna stavar, skär gurkan i bitar och dela tomaterna i halvor.
3. Grunda med sallad i portionsskålar och toppa med övriga grönsaker samt räkor, musslor, sparris och ägg i klyftor eller halvor. Garnera med citron. Blanda alla ingredienser till dressingen och servera i skål bredvid. Rostat bröd smakar gott till.