Vårlik sallad

Sparris, musslor och räkor får toppa söndagens lätta vårlika sallad. Kan även förtäras utomhus mot en husvägg om vädret tillåter.

Skaldjur, sparris och fräscha grönsaker i en lättlagad vårsallad är ett bra avslut på arbetsveckan.

Skaldjur, sparris och fräscha grönsaker i en lättlagad vårsallad är ett bra avslut på arbetsveckan.

Foto: TT

Livsstil & fritid2020-04-26 09:30

Vårsallad med sparris och skaldjur

För 4 personer, 15 minuter

300 g kokta musslor

200 g skalade räkor

1 pkt fryst, grön sparris

4 ägg, hårdkokta

1 huvud isbergssallad

1 liten morot

1/2 gurka

1 tråg körsbärstomater

1 citron

Till dressingen:

2 dl crème fraiche

1 dl majonnäs

3 msk chilisås på tomatgrund

1 tsk fransk senap, typ Dijonsenap

1/2 tsk paprikapulver

5–6 droppar tabasco

2 msk madeira eller portvin (kan uteslutas)

Att äta till:

rostat bröd

Gör så här:

1. Koka äggen sju minuter och avsluta med att spola dem i kallt vatten. Ge sparrisen ett uppkok, inte mer, i saltat vatten.

2. Strimla sallad, skala och skär moroten i riktigt tunna stavar, skär gurkan i bitar och dela tomaterna i halvor.

3. Grunda med sallad i portionsskålar och toppa med övriga grönsaker samt räkor, musslor, sparris och ägg i klyftor eller halvor. Garnera med citron. Blanda alla ingredienser till dressingen och servera i skål bredvid. Rostat bröd smakar gott till.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!