Ljummen pastasallad
För 4 personer, 25 minuter
3 dl torra pastafjärilar
3–4 fasta tomater
1 aubergine
1 rödlök
1 dl svarta oliver utan kärna
olivolja
Till vinägretten:
2 msk olivolja
1 msk vitvinsvinäger
2 msk hett vatten
1 msk finhackad timjan
1 msk finhackad oregano
Grönsaker att grilla:
1 zucchini
1 aubergine
10 champinjoner
3 tomater
2 rödlökar
salt
svartpeppar
olivolja
flingsalt
Gör så här:
1. Skär grönsakerna som ska grillas i centimeterstjocka skivor. Pensla med olivolja, salta och peppra lätt. Skär övriga grönsaker i centimeterstora tärningar och stek lätt i olivolja. Låt ligga kvar i den varma pannan.
2. Koka pastan i saltat vatten. Blanda vinägretten och smaksätt med finhackade örter. Låt pastan rinna av i durkslag. Slå tillbaka den i kastrullen och blanda med stekta grönsaker och vinägrett. Håll blandningen varm under folie.
3. Grilla grönsakerna. Tippa upp pastablandningen på uppläggningsfat. Toppa med de grillade grönsakerna och extra flingsalt.