Wokad falukorv med nötter och grönt
För 4 personer, 20 minuter
600 g falukorv med hög kötthalt
1 rödlök
1 gul paprika
1 röd paprika
1 grön paprika
100 g färska champinjoner
100 g haricots verts
1/2 msk thailändsk röd curry
1 dl sweet chilisås
rapsolja
Att äta till:
ris
1 dl salta jordnötter
2–3 tomater
Gör så här:
1. Skär falukorven i centimetertjocka skivor och strimla dem. Dela paprikorna och ta bort fästen och kärnhus. Skär resten i bitar. Skala och skär rödlöken i klyftor. Skiva champinjonerna.
2. Hetta upp en rymlig wokpanna eller en stor stekpanna, gärna med höga kanter. Woka grönsaker, inklusive bönor, och korv i rapsolja. Krydda med thailändsk röd curry och slå på sweet chilisås efter några minuter.
3. Lägg upp på fat eller tallrikar. Toppa med grovt stötta, salta jordnötter och servera med ris. Några tomatklyftor smakar också gott.