Riskerar vräkning – lät möglet ta över hemma

När hyresvärden klev in i lägenheten i Rosengård i Malmö kom chocken – väggar och tak fullkomligt täckta av svart luddigt mögel. Nu riskerar hyresgästen att förlora sitt kontrakt, rapporterar Hem och Hyra.

Hyresnämnden har fått frågan om vräkning på grund av vanvård på sitt bord. Arkivbild,

Hyresnämnden har fått frågan om vräkning på grund av vanvård på sitt bord. Arkivbild,

Foto: Johan Nilsson/TT

Malmö2020-12-18 12:30

Enligt värden handlar det om vanvård – hyresgästen själv har uppgett att han varit utomlands och upptäckt en vattenskada när han kommit hem. Skadorna uppdagades när hyresgästen, en man i 75-årsåldern, anmälde en fuktskada till värden. Lägenheten är obeboelig, enligt värden.

– Jag har aldrig sett något liknande. Aldrig. Och jag har varit i branschen rätt länge. Det såg ut som om någon hade målat tak och väggar svarta. Man ville inte kliva in där över huvud taget, säger Roberto Laiolo, förvaltare på Rosengårds fastighets AB, till tidningen.

Stanken ska enligt värden ha varit så påtaglig att det inte gick att andas i bostaden. Väggar och tak är täckta med en svart sörja som gör det svårt att se dess ursprungliga färg, enligt skaderapporten som nu lämnats in till hyresnämnden i samband med att värden vill riva hyreskontraktet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om