Ugnsstekt ost och grönt
För 4 personer, 35 minuter
2 zucchini
2 auberginer
4 stora tomater
3 msk hackad, färsk timjan
300 g fetaost
1 dl stora, svarta oliver
salt och svartpeppar
3 msk olivolja
Till tsatsikin:
1 stor gurka
1 1/2 tsk salt
1 vitlöksklyfta
4 dl grekisk yoghurt
1 tsk vitvinsvinäger
1 msk olivolja
1 tsk hackad mynta
Att äta till:
gott bröd
Gör så här:
1. Skär zucchini, auberginer och tomater i centimetertjocka skivor. Hacka timjan och smula fetaosten. Pensla en ugnsfast form med olivolja och varva grönsakerna i snygga rader. Strö över timjan, fetaost och oliver. Salta och peppra lätt. Avsluta med att ringla över olivolja. Grädda i ugnen på 175 grader i 25 minuter.
2. Skala och strimla eller riv gurkan grovt. Lägg i sil eller durkslag och strö över salt och låt vätska gå ur under 10 minuter.
3. Riv vitlök och blanda med grekisk yoghurt, vinäger, olivolja och mynta. Vänd ned gurkan och ställ in i kylen. Servera varma grönsaker, tsatsiki och gott bröd.