Fisk på danskt vis
För 4 personer, 40 minuter
600 g torskfilé
3 msk vetemjöl
3 äggvitor
2 dl veteströbröd
salt och peppar
rapsolja
Till såsen:
3 äggulor
1 tsk dijonsenap
3 dl rapsolja
1/2 tsk vitvinsvinäger
3 msk finhackad pickels
1 tsk smulad dragon
1/2 tsk curry
Att äta till:
skalade räkor
rostad lök
kokt potatis
ärtor
citron
Gör så här:
1. Separera äggen. Vispa äggulorna med senap till en pösig smet. Tillsätt oljan, först droppvis därefter i fin stråle under konstant vispning. Smaksätt med vinäger, finhackad pickels, dragon och curry.
2. Dela fisken i fyra portionsbitar. Salta och peppra lätt och vänd bitarna i vetemjöl, uppvispad äggvita och ströbröd. Stek i rikligt med rapsolja så den får en knaprig yta.
3. Servera med remouladsås, skalade räkor, rostad lök, citron och kokt potatis. Lättkokta ärtor är bästa grönsaken till den här rätten.