Grillad fläskkarré med rosmarinsky
För 4 personer, 1 timme
4 skivor fläskkarré (700 g)
1 aubergine, skivad
1 msk färsk rosmarin
salt och peppar
Till marinaden:
3 msk rapsolja
2 msk soja
1 msk vinäger
1 tsk ljus fransk senap
1 krm mald ingefära
1 krm paprikapulver
1 msk färsk rosmarin
Till rosmarinskyn:
2 dl rött vin
1 dl vatten
1 msk konc. kalvfond
majsstärkelse
1 msk färska rosmarin
Att äta till:
rucolasallad
1 granatäpple
ugnsstekta potatisklyftor
Gör så här:
1. Blanda samman marinaden med rapsolja, soja, vinäger, senap, ingefära, paprikapulver samt hackad rosmarin. Pensla köttet och skivad aubergine. Låt dra i 30 minuter.
2. Koka upp vin, vatten och kalvfond till skyn. Tillsätt hackad rosmarin och red lätt med majsstärkelse löst i vatten. Sjud 5 minuter. Salta och peppra.
3. Grilla köttet, cirka 3–4 minuter per sida. Strö hackad rosmarin över under grillningen. Salta och peppra när det är klart. Grilla aubergineskivorna en minut per sida. Salta. Servera kött och aubergine tillsammans med rucolasallad, granatäpplekärnor och ugnsstekta potatisklyftor.