14/9: Kryddig pannkaka

Det behöver inte nödvändigtvis vara torsdag för att servera pannkakor. De här örtigt gröna visar att rätten också går att variera.

Örtkryddade pannkakor med neutral keso och blandad sallad. Vem sa att pannkakor inte kan varieras?

Örtkryddade pannkakor med neutral keso och blandad sallad. Vem sa att pannkakor inte kan varieras?

Foto: TT

Mat & dryck2020-09-14 09:00

Örtiga pannkakor

För 4 personer, 25 minuter

Till pannkakorna:

3 ägg

1/2 tsk salt

drygt 3 dl vetemjöl

6 dl standardmjölk

2 msk smält smör

1 msk fint hackad färsk basilika

1 msk fint hackad färsk timjan

smör till stekning

Till servering

neutral keso

salladsgrönsaker

Gör så här:

1. Vispa ägg och hälften av mjölken. Tillsätt allt vetemjöl och vispa till dess smeten är helt klumpfri. Häll därefter ned resten av mjölken samt salt, smält smör och finhackade örter. Smeten vinner på att stå en halvtimme i kylskåp innan den gräddas till pannkakor.

2. Grädda åtta tunna pannkakor. Första omgången brukar kräva extra smör i pannan, men sedan räcker det med smöret som finns i smeten.

3. Vik ihop pannkakorna så att de får lite volym och servera med kall, neutral keso, blandade blad och örter.

Örtkryddade pannkakor med neutral keso och blandad sallad. Vem sa att pannkakor inte kan varieras?
Örtkryddade pannkakor med neutral keso och blandad sallad. Vem sa att pannkakor inte kan varieras?
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!