Örtiga pannkakor
För 4 personer, 25 minuter
Till pannkakorna:
3 ägg
1/2 tsk salt
drygt 3 dl vetemjöl
6 dl standardmjölk
2 msk smält smör
1 msk fint hackad färsk basilika
1 msk fint hackad färsk timjan
smör till stekning
Till servering
neutral keso
salladsgrönsaker
Gör så här:
1. Vispa ägg och hälften av mjölken. Tillsätt allt vetemjöl och vispa till dess smeten är helt klumpfri. Häll därefter ned resten av mjölken samt salt, smält smör och finhackade örter. Smeten vinner på att stå en halvtimme i kylskåp innan den gräddas till pannkakor.
2. Grädda åtta tunna pannkakor. Första omgången brukar kräva extra smör i pannan, men sedan räcker det med smöret som finns i smeten.
3. Vik ihop pannkakorna så att de får lite volym och servera med kall, neutral keso, blandade blad och örter.