Vegetarisk pizza
För 4 personer, 55 minuter
2 ugnsplåtar
Till degen:
1,5 dl ljummet vatten
1/2 paket jäst (25 g)
1 msk olivolja
1 nypa strösocker
1 nypa salt
4 1/2 dl vetemjöl
Till fyllningen:
3 msk tomatpuré
1 vitlöksklyfta
1 tsk torkad oregano
2 msk vatten
4 tomater
1 zucchini
100 g champinjoner
3–4 små rödlökar
250 g mozzarella
1 kruka färsk oregano eller basilika
Gör så här:
1. Lös jästen i fingertempererat vatten. Tillsätt olja, salt och socker. Arbeta in lite av mjölet i taget. Degen ska bli smidig. Låt jäsa 30 minuter i övertäckt bunke.
2. Skär tomater, zucchini och champinjoner i skivor och rödlöken i tunna klyftor. Skiva mozzarellan. Blanda tomatpuré med riven vitlök, torkad oregano och vatten.
3. Kavla ut degen till två ugnsplåtar. Bred ut tomatsåsen och lägg på mozzarellan. Avsluta med grönsaker. Grädda i ugnen på 250 grader cirka 8 minuter. Garnera med färska örter vid servering.