7/7: Pasta med kräftor

En enkel pasta med skaldjur och en lätt syrlig sås av vitvinsmodell. Ersätt vinet med en skvätt mild vitvinsvinäger i stället.

Pasta och kräftstjärtar i en härlig kombination med god sås.

Pasta och kräftstjärtar i en härlig kombination med god sås.

Foto: TT

Mat & dryck2020-07-10 11:10

Lättfixad kräftpasta

För 4 personer, 20 minuter

400 g torkad pasta

1 msk olivolja

1 krm svartpeppar

340 g kräftstjärtar, 2 burkar

Till såsen:

2 dl grädde

3 dl vatten

1/2 fiskbuljongtärning

1 tsk konc. hummerfond

1 msk mild vitvinsvinäger

1 1/2 msk majsstärkelse + 2 msk vatten

salt och peppar

Att äta till:

citron

blandade blad

Gör så här:

1. Koka upp grädde och vatten till såsen. Smula i fiskbuljongen och hummerfonden. Red med majsstärkelse löst i vatten och låt sjuda sakta 5 minuter. Smaka av med vitvinsvinäger, salt och peppar.

2. Koka pastan. Var noga med koktiden. Låt rinna av i durkslag. Rör ned olja och krydda med svartpeppar.

3. Lägg upp pastan i portionsskålar eller djupa tallrikar. Fördela såsen och toppa med avrunna kalla kräftstjärtar. Avsluta med blad och citronklyftor.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!