Lättfixad kräftpasta
För 4 personer, 20 minuter
400 g torkad pasta
1 msk olivolja
1 krm svartpeppar
340 g kräftstjärtar, 2 burkar
Till såsen:
2 dl grädde
3 dl vatten
1/2 fiskbuljongtärning
1 tsk konc. hummerfond
1 msk mild vitvinsvinäger
1 1/2 msk majsstärkelse + 2 msk vatten
salt och peppar
Att äta till:
citron
blandade blad
Gör så här:
1. Koka upp grädde och vatten till såsen. Smula i fiskbuljongen och hummerfonden. Red med majsstärkelse löst i vatten och låt sjuda sakta 5 minuter. Smaka av med vitvinsvinäger, salt och peppar.
2. Koka pastan. Var noga med koktiden. Låt rinna av i durkslag. Rör ned olja och krydda med svartpeppar.
3. Lägg upp pastan i portionsskålar eller djupa tallrikar. Fördela såsen och toppa med avrunna kalla kräftstjärtar. Avsluta med blad och citronklyftor.