8/7: Snabb korvgryta

Korv behöver inte vara någon nödlösning. Utbudet är stort. Tillsammans med rotsaker och tomatsås blir det en god och lättlagad vardagsmiddag.

Rotsaker och kryddiga korvar blir snabbt och lätt en god gryta.

Rotsaker och kryddiga korvar blir snabbt och lätt en god gryta.

Foto: TT

Mat & dryck2020-07-10 11:11

Korv- och rotsaksgryta

För 4 personer, 30 minuter

600 g blandade korvar, gärna kryddiga

2 gula lökar

1 vitlöksklyfta

2 morötter

1 bit rotselleri

1 palsternacka

1 liten knippa persilja

1 msk hackad basilika

3–4 msk tomatpuré

4 dl vatten

1 msk konc. kalvfond

1 lagerblad

1 msk majsstärkelse + 2 msk vatten

smör och rapsolja

salt och peppar

Att äta till:

pasta

Gör så här:

1. Skala rotsakerna. Hacka de gula lökarna, skär morötterna i skivor och skär rotselleri och palsternacka i mindre bitar. Hacka persilja och basilika grovt. Skär korvarna i bitar.

2. Fräs lök och rotsaker med lika delar smör och rapsolja i en kastrull. Vänd ned tomatpuré, örterna och riven vitlök. Späd med vatten och fond. Lägg i lagerblad och koka upp. Red med majsstärkelse löst i vatten och låt sjuda i knappt 10 minuter utan lock.

3. Stek korvarna 2 minuter i lika delar smör och rapsolja och lyft över till kastrullen med rotsaker och tomatsås. Låt sjuda några minuter till. Smaka av med salt och peppar. Servera med pasta.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!