Korv- och rotsaksgryta
För 4 personer, 30 minuter
600 g blandade korvar, gärna kryddiga
2 gula lökar
1 vitlöksklyfta
2 morötter
1 bit rotselleri
1 palsternacka
1 liten knippa persilja
1 msk hackad basilika
3–4 msk tomatpuré
4 dl vatten
1 msk konc. kalvfond
1 lagerblad
1 msk majsstärkelse + 2 msk vatten
smör och rapsolja
salt och peppar
Att äta till:
pasta
Gör så här:
1. Skala rotsakerna. Hacka de gula lökarna, skär morötterna i skivor och skär rotselleri och palsternacka i mindre bitar. Hacka persilja och basilika grovt. Skär korvarna i bitar.
2. Fräs lök och rotsaker med lika delar smör och rapsolja i en kastrull. Vänd ned tomatpuré, örterna och riven vitlök. Späd med vatten och fond. Lägg i lagerblad och koka upp. Red med majsstärkelse löst i vatten och låt sjuda i knappt 10 minuter utan lock.
3. Stek korvarna 2 minuter i lika delar smör och rapsolja och lyft över till kastrullen med rotsaker och tomatsås. Låt sjuda några minuter till. Smaka av med salt och peppar. Servera med pasta.