9/7: Krämig basilikasås

Inga konstigheter, snabbt fixat och genuint gott – vad mer kan man önska sig? Kyckling med basiliksås passar en vardag.

Kyckling går snabbt att laga och uppskattas av nära nog alla.

Kyckling går snabbt att laga och uppskattas av nära nog alla.

Foto: TT

Mat & dryck2020-07-10 11:11

Kyckling med basilikagräddsås

För 4 personer, 20 minuter

4 stora kycklingfiléer

smör och rapsolja

salt och peppar

Till såsen:

2 dl vatten eller lika delar vatten och rödvin

2 dl grädde

1 msk koncentrerad kycklingfond

1 msk rödvinbärsgelé

1 1/2 tsk soja (ersätter salt)

vitpeppar

1 msk fint hackad färsk basilika

1 msk majsstärkelse + 2 msk vatten

Att äta till:

kokt eller stekt potatis

blandad sallad

rödvinbärsgelé

Gör så här:

1. Koka upp vatten och rödvin, grädde och kycklingfond i en kastrull. Red med majsstärkelse löst i vatten och sjud 5 minuter. Smaka av med gelé, vitpeppar, soja och fint hackad färsk basilika. Låt såsen dra på eftervärmen några minuter.

2. Krydda och stek kycklingfiléerna i lika delar smör och rapsolja. Räkna med någon minut per sida för att köttet ska få färg. Sänk värmen och låt kycklingfiléerna steka helt genom under lock, drygt 5 minuter.

3. Servera kycklingfiléerna med sås, gelé, kokt eller stekt potatis och blandad sallad.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!