Kyckling med basilikagräddsås
För 4 personer, 20 minuter
4 stora kycklingfiléer
smör och rapsolja
salt och peppar
Till såsen:
2 dl vatten eller lika delar vatten och rödvin
2 dl grädde
1 msk koncentrerad kycklingfond
1 msk rödvinbärsgelé
1 1/2 tsk soja (ersätter salt)
vitpeppar
1 msk fint hackad färsk basilika
1 msk majsstärkelse + 2 msk vatten
Att äta till:
kokt eller stekt potatis
blandad sallad
rödvinbärsgelé
Gör så här:
1. Koka upp vatten och rödvin, grädde och kycklingfond i en kastrull. Red med majsstärkelse löst i vatten och sjud 5 minuter. Smaka av med gelé, vitpeppar, soja och fint hackad färsk basilika. Låt såsen dra på eftervärmen några minuter.
2. Krydda och stek kycklingfiléerna i lika delar smör och rapsolja. Räkna med någon minut per sida för att köttet ska få färg. Sänk värmen och låt kycklingfiléerna steka helt genom under lock, drygt 5 minuter.
3. Servera kycklingfiléerna med sås, gelé, kokt eller stekt potatis och blandad sallad.