Glödbakad potatis med texmexfyllning
För 4 personer, 1 timme
4 små bakpotatisar
Att äta till:
400 g nötfärs
1/2 gul lök
1 vitlöksklyfta
1/2 tsk finhackad chili
1 tsk paprikapulver
3 msk tomatpuré + 1/2 dl vatten
3–4 kvistar oregano
1 tsk salt
2 msk rapsolja
2 dl crème fraiche
1 dl majonnäs
1/2 rödlök
2–3 msk rostad lök
tortillachips
sallad, gurka och tomat
Dessutom:
tjock ugnsfolie
Gör så här:
1. Tvätta potatisen och stick några hål i skalet. Linda in dem i ugnsfolie. Lämna en öppning uppåt så att potatisarna kan ånga av vid tillbakningen. Lägg på grillen, helst vid sidan av den hetaste glöden. Grilla med lock gör att bakningen går lite snabbare. Tillagningstid cirka en timme.
2. Hacka gul lök, chili och oregano. Riv vitlöken. Blanda med köttfärs, paprikapulver och salt. Stek blandningen i het panna med enbart olja. Tillsätt tomatpuré och vatten. Blanda crème fraiche och vatten i separat skål.
3. Snitta upp potatisarna, ta bort folien och fyll först med köttfärs därefter crème fraiche-blandning. Garnera med sallad, rödlök, rostad lök och tortillachips.