Biff med lökbrynta kantareller och gräddsås
För 4 personer
20 minuter
4 biffar
3–4 kvistar färsk timjan
salt och svartpeppar
smör och rapsolja
Till garnityret:
5 dl färska kantareller
1 gul lök
1 paket bacon
Till såsen:
2 dl vatten
2 dl grädde
1 msk mörk oxfond
1 tsk rödvinsvinäger
1 tsk kinesisk soja
1 msk majsstärkelse + 2 msk vatten
Att äta till:
stekt potatis
blandade blad
Gör så här:
1. Koka upp vatten, grädde, fond och rödvinsvinäger. Red med majsstärkelse löst i vatten och sjud minst 5 minuter. Avsluta med soja, salt och peppar.
2. Bryn bitar av svamp i smör tillsammans med grovt hackad gul lök och strimlad bacon. Salta och peppra lätt.
3. Hacka timjan och strö över köttet. Stek biffarna ett par minuter per sida i lika delar smör och rapsolja. Salta och peppra efter vändning. Lägg upp biffarna med sås under och svampgarnityr över. Stekt potatis och en sallad smakar gott till.