Biffstek med gräddsås

Biffstek med gräddig sås, kantareller och bacon blir en rustik måltid med svenska smaker.

Färska kantareller, bacon och lök gör biffen sällskap. Gott och rustikt.

Färska kantareller, bacon och lök gör biffen sällskap. Gott och rustikt.

Foto: TT

Mat & dryck2020-09-06 08:35

Biff med lökbrynta kantareller och gräddsås

För 4 personer

20 minuter

4 biffar

3–4 kvistar färsk timjan

salt och svartpeppar

smör och rapsolja

Till garnityret:

5 dl färska kantareller

1 gul lök

1 paket bacon

Till såsen:

2 dl vatten

2 dl grädde

1 msk mörk oxfond

1 tsk rödvinsvinäger

1 tsk kinesisk soja

1 msk majsstärkelse + 2 msk vatten

Att äta till:

stekt potatis

blandade blad

Gör så här:

1. Koka upp vatten, grädde, fond och rödvinsvinäger. Red med majsstärkelse löst i vatten och sjud minst 5 minuter. Avsluta med soja, salt och peppar.

2. Bryn bitar av svamp i smör tillsammans med grovt hackad gul lök och strimlad bacon. Salta och peppra lätt.

3. Hacka timjan och strö över köttet. Stek biffarna ett par minuter per sida i lika delar smör och rapsolja. Salta och peppra efter vändning. Lägg upp biffarna med sås under och svampgarnityr över. Stekt potatis och en sallad smakar gott till.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!