Gravad lax med dillstuvad potatis
Till 4 personer, 30 minuter
600 g gravad lax
10 potatisar av fast sort
1 1/2 msk smör
1 1/2 msk vetemjöl
4 dl mjölk
3–4 msk hackad dill
salt och peppar
Att äta till:
blandad sallad
citron
Gör så här:
1. Skiva upp laxen och fördela i fyra portioner på tallrikar.
2. Skala och skär potatisarna i större bitar och koka varsamt i cirka 12 minuter. Kolla med sticka att de är genomkokta.
3. Värm mjölken. Fräs samman smör och vetemjöl i en kastrull. Späd med mjölk till slät stuvning som får sjuda i fem minuter under omrörning på svag värme. Passa noga så det inte kokar över eller att den bränns. Vänd ned potatis och hackad dill. Låt allt bli riktigt varmt på låg värme. Smaka av med salt och vitpeppar. Servera med en citronklyfta och sallad.