Lök- och paprikawok med råris och sojadressing
För 4 personer, 40 minuter
800 g paprika i olika färger
1 rödlök
1 purjolök
200 g broccoli
salt och peppar
raps- och sesamsolja
Till dressingen:
1 dl japansk soja
2 dl vatten
1 tsk vitvinsvinäger
2 msk strösocker
2 msk sesamfrön
1 tsk majsstärkelse + 1 msk vatten
Att äta till:
råris
blandade blad
Gör så här:
1. Koka upp soja, vatten, vinäger och socker i en kastrull. Sjud i tio minuter utan lock. Red av med majsstärkelse löst i vatten och låt sjuda i knappt fem minuter till. Rosta sesamfrön i torr panna och vänd ned i dressingen.
2. Skär paprikan i bitar med ett par centimeter sida. Skär rödlöken i tunna klyftor och purjolöken i knappt centimetertjocka bitar. Ta bort den hårda stammen från broccolin och bryt ned kronan i små buketter.
Hetta upp en stor panna. Tillsätt lika delar raps- och sesamolja och woka grönsakerna 6–7 minuter eller till dess de är mjuka med tydligt tuggmotstånd. Salta och peppra. Servera med sallad och råris.