Fina färsbiffar med blandsvampsås
För 4 personer, 20 minuter
Till biffarna:
500 g nötfärs
1 ägg
1 tsk fransk senap av dijontyp
1 vitlöksklyfta
1 tsk torkad timjan
salt och peppar
smör och rapsolja
Till såsen:
400 g färsk blandsvamp
1 msk mycket finhackad gul lök
2 dl grädde
2 dl vatten
1 tärning grönsaksbuljong
1 msk majsstärkelse + 1 1/2 msk vatten
Att äta till:
ugnsstekta potatisklyftor
1 röd paprika
färsk timjan
färsk persilja
Gör så här:
1. Blanda köttfärsen med ägg, senap, riven vitlök, timjan, salt och peppar. Forma fyra ganska tjocka biffar och stek i lika delar smör och rapsolja cirka 4 minuter per sida.
2. Hacka svampen grovt och den gula löken fint. Fräs svamp och lök med smör i en kastrull. Sänk värmen och låt svampblandningen ånga ur ordentligt innan grädde, vatten och grönsaksbuljong tillsätts. Sjud i 5 minuter, red lätt med majsstärkelse löst i vatten och sjud i 5 minuter till. Salta och peppra.
3. Servera biffarna och svampsåsen med ugnsrostade potatisklyftor och paprika. Garnera gärna maten med färsk timjan och persilja.