Limekryddad kolja
För 4 personer, 25 minuter
600 g koljafilé
3 msk vetemjöl
1 ägg
1 1/2 dl veteströbröd
salt och peppar
smör och rapsolja
2 limefrukter
Att äta till:
fullkornscouscous
1 msk olivolja med citronsmak
ärter
limeklyftor
dill
Gör så här:
1. Vänd fisken först i vetemjöl, sedan i uppvispat ägg och till sist veteströbröd. Salta och peppra lätt. Riv det yttersta gröna skalet från limefrukterna.
2. Rör ned fullkornscouscous i kokande vatten och låt det dra på eftervärmen i fem minuter. Fluffa upp med gaffel samtidigt som du ringlar över citronkryddad olivolja.
3. Stek fisken i lika delar smör och rapsolja, cirka två minuter per sida. Pressa över saften från limen mot slutet. Lägg upp på bädd av couscous och fördela limeskalen över. Garnera med dill och servera med en klyfta lime och ärter.