Fisk med timjan
För 4 personer, 20 minuter
700 g fiskfilé, torsk, kapkummel eller hoki
1 liter vatten
1 msk mild vitvinsvinäger
salt och hel vitpeppar
1 bit purjolök
1 tärning fiskbuljong
Till såsen:
2 msk smör
1 1/2 msk vetemjöl
3 dl silad vätska från fiskkoket
2 dl grädde
1/2 dl finhackad, färsk timjan
Att äta till:
kokt potatis
broccoli
citron
Gör så här:
1. Koka upp vatten, vinäger, purjolök, fiskbuljongtärning, 1 tesked salt och 10 grovt krossade vitpepparkorn. Rulla fisken med det som varit skinnsidan inåt. Lägg rullarna tätt i en kastrull. Sila över lagen och sjud 2–3 minuter under lock.
2. Fräs samman smör och vetemjöl i en kastrull. Späd med lag från fisken och grädde. Krydda med timjan och sjud 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
3. Lyft upp fisken med hålslev och låt den mellanlanda på hushållspapper. Lägg upp på tallrikar och slå lite sås över. Garnera med citron och timjan. Servera med kokt potatis och broccolibuketter.