Grillad fläskkarré med ört- och vitlökssmör
För 4 personer, 50 minuter
4 skivor fläskkarré
Till marinaden:
1 tsk konc. kalvfond
1 msk tomatketchup
1 tsk soja
2 msk rapsolja
1 krm svartpeppar
Till smöret
100 g smör
2 msk finhackad färsk timjan
2 msk finhackad persilja
1–2 vitlöksklyftor
1 tsk vitvinsvinäger
1 krm salt
Att äta till:
ugnsrostade potatisklyftor
blandad sallad med tomater och gurka
Gör så här:
1. Blanda samman alla ingredienserna till marinaden och pensla köttbitarna flödigt. Täck över, och låt stå i rumstemperatur 30 minuter i väntan på grillen.
2. Blanda rumstempererat smör med finhackad färsk timjan och persilja. Pressa i färsk vitlök, tillsätt vinäger och lite salt. Blanda samman och ställ svalt.
3. Torka av köttet och grilla 2–3 minuter per sida över fin glöd. Salta först när det är klart. Servera med ugnsrostade potatisklyftor, ört- och vitlökssmör samt en blandad sallad med olika blad, halva körbärstomater och gurka i bitar.