Sötstark fläskfilé med nudlar
För 4 personer, 20 minuter
250 g torkade äggnudlar
500 g fläskfilé
1 msk fisksås
2 msk ostronsås
1/2 tsk torkad, flisad chili
2 msk brunt farinsocker
1 dl vatten
Till nudlar och kött:
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 bit purjolök
rapsolja
Att äta till:
färsk koriander
blandade blad
Gör så här:
1. Koka upp saltat vatten. Lyft kastrullen från spisen och lägg i äggnudlarna. Vänta 2 minuter innan vattnet silas av. Koka upp fisksås, ostronsås, torkad chili och farinsocker med vatten.
2. Putsa och skär fläskfilén i centimeterstora strimlor. Skala och skär den gula löken i klyftor och purjolöken i strimlor. Hetta upp en wok- eller stekpanna, tillsätt olja och stek gul lök, purjolök och riv i vitlöken. Tillsätt köttstrimlorna, vänd runt och slå på den förberedda såsen. Stek samman under omrörning till köttet är genomstekt, cirka 3–4 minuter.
3. Stek nudlarna i olja och lägg dem som grund på ett fat eller på tallrikar. Täck med blandade salladsblad och toppa med kött och sås. Garnera med färsk koriander.