Fläsk med stekta nudlar

Nudlar är gott som det är, men ännu godare med fläskfilé och en kryddstark, asiatisk sås.

Låt dig inspireras av de asiatiska köken – stekta nudlar med fläskfilé och kryddstark sås.

Låt dig inspireras av de asiatiska köken – stekta nudlar med fläskfilé och kryddstark sås.

Foto: TT

Mat & dryck2020-08-26 07:50

Sötstark fläskfilé med nudlar

För 4 personer, 20 minuter

250 g torkade äggnudlar

500 g fläskfilé

1 msk fisksås

2 msk ostronsås

1/2 tsk torkad, flisad chili

2 msk brunt farinsocker

1 dl vatten

Till nudlar och kött:

1 gul lök

1 vitlöksklyfta

1 bit purjolök

rapsolja

Att äta till:

färsk koriander

blandade blad

Gör så här:

1. Koka upp saltat vatten. Lyft kastrullen från spisen och lägg i äggnudlarna. Vänta 2 minuter innan vattnet silas av. Koka upp fisksås, ostronsås, torkad chili och farinsocker med vatten.

2. Putsa och skär fläskfilén i centimeterstora strimlor. Skala och skär den gula löken i klyftor och purjolöken i strimlor. Hetta upp en wok- eller stekpanna, tillsätt olja och stek gul lök, purjolök och riv i vitlöken. Tillsätt köttstrimlorna, vänd runt och slå på den förberedda såsen. Stek samman under omrörning till köttet är genomstekt, cirka 3–4 minuter.

3. Stek nudlarna i olja och lägg dem som grund på ett fat eller på tallrikar. Täck med blandade salladsblad och toppa med kött och sås. Garnera med färsk koriander.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!