Biffstek bonne femme
För 4 personer, 35 minuter
600 g utskuren biff
salt och vitpeppar
smör och rapsolja
Till såsen:
1 1/2 dl rödvin
2 1/2 dl vatten
1 1/2 msk konc. kalvfond
1 1/2 msk majsstärkelse + 2 1/2 msk vatten
1 tsk soja
145 g tärnad bacon
150 g champinjoner
1 liten gul lök
1 msk hackad persilja
1 tsk timjan
Att äta till:
1 kg potatis, fast sort
1 msk persillade
broccoli
Gör så här:
1. Skär potatisarna i stora klyftor och lägg i ugnsfast form. Ringla över 1 matsked rapsolja, krydda med persillade och rosta 25 minuter i ugnen på 200 grader.
2. Koka upp rödvin, vatten och fond. Red med majsstärkelse löst i vatten, tillsätt soja och låt sjuda 5 minuter. Skär champinjonerna i bitar och hacka löken. Fräs dem tillsammans med bacon och lite fett i en stekpanna. Blanda ned i såsen, efter ett par minuter. Krydda med persilja och timjan. Smaka av med salt och peppar mot slutet.
3. Skär och banka ut fyra biffar. Salta, peppra och stek i lika delar smör och rapsolja. Slå över såsen. Servera med lättkokt broccoli.