Musselsallad med citrondressing
För 4 personer, 20 minuter
450 g avrunna musslor (3 burkar)
2 små rödlökar
1 litet huvud isbergssallad
1 förp. färdig salladsblandning, ca 100 g
1 förp. mangoldblad, ca 80 g
1 förp. alfalfagroddar, ca 80 g
1 liten knippa bladpersilja
3 mogna tomater
1/2 gurka
1 citron i klyftor
Till dressingen:
2 msk olivolja
1 msk vitvinsvinäger
saften av en citron
1 tsk rivet citronskal
1 nypa flingsalt
Gör så här:
1. Blanda dressingen. Tvätta citronen noga och riv av en tesked av det yttersta gula skalet. Pressa ur saften. Blanda skalrasp och saft med olivolja, mild vinäger och en nypa salt.
2. Bryt sönder isbergshuvudet och skölj tillsammans med de andra bladen. Bred ut på handduk så att vattnet avlägsnas. Skär rödlökarna i små klyftor, tomaterna i klyftor och gurkan i mindre bitar. Låt musslorna rinna av i sil.
3. Lägg upp salladsblandningen och groddarna som grund. Droppa över bitar av rödlök, tomat och gurka. Avsluta med musslor, persiljekvistar, citronklyftor och dressing.