Fräscha musslor

Burkmusslor låter kanske inte så roligt, men med rödlök och blandade grönsaker ger de en god sallad med frisk och havsnära smak.

Med musslor och grönsaker blir tiden i köket minimal.

Med musslor och grönsaker blir tiden i köket minimal.

Foto: TT

Mat & dryck2020-08-11 08:35

Musselsallad med citrondressing

För 4 personer, 20 minuter

450 g avrunna musslor (3 burkar)

2 små rödlökar

1 litet huvud isbergssallad

1 förp. färdig salladsblandning, ca 100 g

1 förp. mangoldblad, ca 80 g

1 förp. alfalfagroddar, ca 80 g

1 liten knippa bladpersilja

3 mogna tomater

1/2 gurka

1 citron i klyftor

Till dressingen:

2 msk olivolja

1 msk vitvinsvinäger

saften av en citron

1 tsk rivet citronskal

1 nypa flingsalt

Gör så här:

1. Blanda dressingen. Tvätta citronen noga och riv av en tesked av det yttersta gula skalet. Pressa ur saften. Blanda skalrasp och saft med olivolja, mild vinäger och en nypa salt.

2. Bryt sönder isbergshuvudet och skölj tillsammans med de andra bladen. Bred ut på handduk så att vattnet avlägsnas. Skär rödlökarna i små klyftor, tomaterna i klyftor och gurkan i mindre bitar. Låt musslorna rinna av i sil.

3. Lägg upp salladsblandningen och groddarna som grund. Droppa över bitar av rödlök, tomat och gurka. Avsluta med musslor, persiljekvistar, citronklyftor och dressing.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!