Rotsaker med fruktbulgur
För 4 personer, 25 minuter
1 gul lök
1 msk rapsolja
1 msk curry
3 morötter
1 bit rotselleri
1 palsternacka
3 potatisar
4 dl vatten
1 dl grädde
1 tärning grönsaksbuljong
1 1/2 msk majsstärkelse + 2 msk vatten
färsk timjan
salt och peppar
Till fruktbulgur:
3 dl bulgur
6 dl vatten
1 tärning grönsaksbuljong
1 dl hackade russin och torkade aprikoser
1 granatäpple
Äta till:
Blandade blad
Gör så här:
1. Strimla rotsakerna och hacka löken. Fräs lök, olja och curry i kastrull. Tillsätt rotsakerna och slå på vatten och grädde. Smula ned buljongtärningen, tillsätt några kvistar hackad timjan och låt allt sjuda sakta ett par minuter.
2. Red av med majsstärkelse löst i vatten och sjud ytterligare några minuter. Salta och peppra.
3. Koka bulgur under lock i buljong 8–10 minuter. Hacka russin och torkade aprikoser. Dela och skeda ur kärnorna i granatäpplet. Blanda den färdiga bulguren med frukthack och kärnor.
Lägg en grund av bulgur och fördela rotsaksstuvningen över, servera med blandade blad.