Fyra ostar

Quattro Fromaggio brukar pizzan heta, den som har fyra olika sorters italienska ostar som fyllning.

Bli din egen pizzabagare och överraska med hembakade pizzor.

Bli din egen pizzabagare och överraska med hembakade pizzor.

Foto: TT

Mat & dryck2020-08-19 07:55

Pizza med fyra sorters ost (Quattro Fromaggio)

För 4 personer, 45 minuter

Till degen:

25 g jäst

1 1/2 dl ljummet vatten

1 msk olivolja

1 krm salt

4 1/2 dl vetemjöl

Till fyllningen:

4 msk tomatpuré

1 msk olivolja

1 vitlöksklyfta

1 msk hackad, färsk oregano

1 påse mozzarella

75 g gorgonzola

50 g robiola eller annan krämig ost

50 g parmesan

Färsk basilika till garnering

Gör så här:

1. Lös jästen i fingervarmt vatten. Tillsätt olja, salt, och vetemjöl i omgångar. Blanda väl och jäs degen 30 minuter.

2. Blanda tomatpuré, olivolja, pressad vitlök och oregano. Förbered ostarna. Skiva mozzarella, lägg upp gorgonzolan och robiolan i klickar och riv parmesan.

3. Dela degen i fyra och kavla ut till tunna pizzor, eller gör två helplåtspizzor. Fördela tomatsåsen, men lämna yttersta kanten fri. Avsluta med ostarna som fördelas lika på pizzorna. Grädda i ugnen på 250 grader i cirka 10 minuter. Garnera med färsk basilika.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!