Pizza med fyra sorters ost (Quattro Fromaggio)
För 4 personer, 45 minuter
Till degen:
25 g jäst
1 1/2 dl ljummet vatten
1 msk olivolja
1 krm salt
4 1/2 dl vetemjöl
Till fyllningen:
4 msk tomatpuré
1 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
1 msk hackad, färsk oregano
1 påse mozzarella
75 g gorgonzola
50 g robiola eller annan krämig ost
50 g parmesan
Färsk basilika till garnering
Gör så här:
1. Lös jästen i fingervarmt vatten. Tillsätt olja, salt, och vetemjöl i omgångar. Blanda väl och jäs degen 30 minuter.
2. Blanda tomatpuré, olivolja, pressad vitlök och oregano. Förbered ostarna. Skiva mozzarella, lägg upp gorgonzolan och robiolan i klickar och riv parmesan.
3. Dela degen i fyra och kavla ut till tunna pizzor, eller gör två helplåtspizzor. Fördela tomatsåsen, men lämna yttersta kanten fri. Avsluta med ostarna som fördelas lika på pizzorna. Grädda i ugnen på 250 grader i cirka 10 minuter. Garnera med färsk basilika.