Ge fisken smak av curry

Vågar man krydda fisken lite extra får man njuta av spännande smaker. Curry är oväntat.

Currypaneringen ger fisken en härlig och lite oväntad smak.

Currypaneringen ger fisken en härlig och lite oväntad smak.

Foto: TT

Mat & dryck2020-09-01 08:35

Curryvänd hällefilé

För 4 personer, 25 minuter

600 g hällefilé eller rödspättafilé

1 dl vetemjöl

1 msk curry

salt och vitpeppar

smör till stekning

Att äta till:

ris

2–3 hg oskalade räkor

körbärstomater

citron

dill

Gör så här:

1. Skala räkorna. Spara några oskalade till garnering. Skölj och koka riset i lättsaltat vatten. Ugnsbaka körsbärstomaterna.

2. Se till att fisken är skinn- och benfri. Blanda vetemjöl med en knapp tesked salt, ett kryddmått vitpeppar och en matsked curry. Vänd fisken i blandningen och klappa fast paneringen med öppen hand.

3. Stek i medelvarm panna med ganska mycket smör så att fisken kan ösas med fett under stekningen. Beräkna stektiden till 2 minuter per sida, något längre om fisken är tjock. Fördela överblivet fett ovanpå den upplagda fisken. Lägg på skalade och oskalade räkor. Servera med ris, dill, citron och körsbärstomater.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!