Curryvänd hällefilé
För 4 personer, 25 minuter
600 g hällefilé eller rödspättafilé
1 dl vetemjöl
1 msk curry
salt och vitpeppar
smör till stekning
Att äta till:
ris
2–3 hg oskalade räkor
körbärstomater
citron
dill
Gör så här:
1. Skala räkorna. Spara några oskalade till garnering. Skölj och koka riset i lättsaltat vatten. Ugnsbaka körsbärstomaterna.
2. Se till att fisken är skinn- och benfri. Blanda vetemjöl med en knapp tesked salt, ett kryddmått vitpeppar och en matsked curry. Vänd fisken i blandningen och klappa fast paneringen med öppen hand.
3. Stek i medelvarm panna med ganska mycket smör så att fisken kan ösas med fett under stekningen. Beräkna stektiden till 2 minuter per sida, något längre om fisken är tjock. Fördela överblivet fett ovanpå den upplagda fisken. Lägg på skalade och oskalade räkor. Servera med ris, dill, citron och körsbärstomater.