Grillad klassiker

Café de Paris är i grund och botten ett kryddsmör. Här i en förenklad variant som smaksätter både kött och smör.

Entrecote Café de Paris är en klassisk rätt.

Entrecote Café de Paris är en klassisk rätt.

Foto: TT

Mat & dryck2020-08-29 07:55

Entrecote Café de Paris

För 4 personer, 45 minuter

4 rejäla skivor entrecote

Till kryddblandningen:

1 tsk vitpeppar

1 krm curry

1 tsk torkad dragon

1 tsk paprikapulver

2 vitlöksklyftor

1/2 tsk salt

100 g smör

Till skyn:

1 dl vatten

1 tsk konc. kalvfond

1 tsk majsstärkelse

Att äta till:

ugnsrostade potatisklyftor

2–3 tomater

blandade blad

Gör så här:

1. Blanda vitpeppar, curry, dragon, paprikapulver och fint riven vitlök. Fördela kryddorna i två skålar med lika mycket i varje. En sats blandas med salt och smör och läggs svalt. Vill man kan smöret spritsas upp till små toppar. Gnid in den andra kryddsatsen på entrecoterna. Låt köttet ligga i 15 minuter innan det grillas.

2. Blanda vatten, kalvfond och majsstärkelse i en kastrull. Värm under vispning tills skyn tjocknat något.

3. Grilla köttet över fin glöd, cirka tre minuter per sida. Köttet ska bara vändas en gång. Köttet kan saltas lätt efter vändning.

Så fort köttet kommer på tallriken lägger du på en smörklick som får smälta och ge extra smak. Servera med rostade potatisklyftor, tomater och blandade blad.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!