Entrecote Café de Paris
För 4 personer, 45 minuter
4 rejäla skivor entrecote
Till kryddblandningen:
1 tsk vitpeppar
1 krm curry
1 tsk torkad dragon
1 tsk paprikapulver
2 vitlöksklyftor
1/2 tsk salt
100 g smör
Till skyn:
1 dl vatten
1 tsk konc. kalvfond
1 tsk majsstärkelse
Att äta till:
ugnsrostade potatisklyftor
2–3 tomater
blandade blad
Gör så här:
1. Blanda vitpeppar, curry, dragon, paprikapulver och fint riven vitlök. Fördela kryddorna i två skålar med lika mycket i varje. En sats blandas med salt och smör och läggs svalt. Vill man kan smöret spritsas upp till små toppar. Gnid in den andra kryddsatsen på entrecoterna. Låt köttet ligga i 15 minuter innan det grillas.
2. Blanda vatten, kalvfond och majsstärkelse i en kastrull. Värm under vispning tills skyn tjocknat något.
3. Grilla köttet över fin glöd, cirka tre minuter per sida. Köttet ska bara vändas en gång. Köttet kan saltas lätt efter vändning.
Så fort köttet kommer på tallriken lägger du på en smörklick som får smälta och ge extra smak. Servera med rostade potatisklyftor, tomater och blandade blad.