Halstrad lax med kyld myntasås
För 4 personer, 25 minuter
4 portionsbitar skinn- och benfri lax
1 tsk gult senapsfrö
1/2 tsk salt
1 krm vitpeppar
smör och rapsolja
Till såsen:
3 msk majonnäs
3 dl crème fraiche
1 tsk vitvinsvinäger
3 msk hackad färsk mynta
1 msk riven färsk ingefära
Att äta till:
blandad sallad
citron
kokt färskpotatis
Gör så här:
1. Hacka myntan. Riv ingefäran fint. Blanda majonnäs, crème fraiche och vinäger. Rör ned mynta och ingefära. Smaka av med salt och peppar. Kyl såsen.
2. Stöt gult senapsfrö i mortel och blanda med salt och peppar. Krydda laxen med blandningen och halstra över glöd eller stek den i lika delar smör och rapsolja, 3–4 minuter per sida.
3. Servera med nykokt färskpotatis, sås, blandad sallad och citron. Garnera med färska myntablad.