Grillad biff med sallad och pepprig dressing
För 4 personer, 40 minuter
4 skivor utskuren biff på vardera minst 180 g
Till marinaden:
2 msk rapsolja
2 msk chilisås på tomatgrund
1 tsk svartpeppar
1 riven vitlöksklyfta
Till salladen:
1 huvud isbergssallad
1 röd paprika
1 gurka
3 tomater
8 fefferoni
Till dressingen:
1 dl crème fraiche
1 dl majonnäs
1 dl vatten
1 msk rosépeppar
1 msk fransk senap
1 riven vitlöksklyfta
10 droppar tabasco
salt
persilja
Gör så här:
1. Rör samman marinaden. Banka ut köttet med köttklubba och pensla på marinaden. Låt ligga i marinad minst 30 minuter innan grillning.
2. Stöt rosépepparn i mortel. Riv vitlöksklyftan. Blanda peppar och vitlök med övriga ingredienser till dressingen. Smaka av med salt.
3. Skär ned salladsgrönsakerna och fördela på tallrikar. Grilla köttet 2–-3 minuter per sida. Lägg upp och ringla dressing över. Toppa med svartpeppar och persilja.