Mjölvänd hälleflundra med smör
För 4 personer, 25 minuter
4 portionsbitar odlad hälleflundra, ca 170 g per portion.
4–5 msk vetemjöl
salt och vitpeppar
1 1/2 msk rapsolja
25 g smör
Att äta till:
kokt potatis
citron
dill
blandad sallad eller ärtor
Gör så här:
1. Förbered med potatis och tillbehör i tid så fisken får gå raka vägen från pannan till bordet. Då smakar den som bäst.
2. Salta och peppra fisken lätt och vänd den i vetemjöl. Hetta upp en stekpanna och tillsätt enbart rapsolja. Stek hastigt på båda sidor så den får yta och färg. Sänk värmen och lägg i smör. Efterstek 1–2 minuter per sida och skeda över fett hela tiden.
3. Lägg upp fisken på varma tallrikar och skeda över fett. Servera med kokt potatis, citron, dill, sallad eller ärtor.