Italiensk pastasallad

Glöm alla smetiga pastasallader. Här varvar vi pastakvalitet med grönsaker, italienska charkuterier och dressing smaksatt med färska örter.

Pastasalladen blir festligare om man kan urskilja de olika ingredienserna.

Pastasalladen blir festligare om man kan urskilja de olika ingredienserna.

Foto: TT

Mat & dryck2020-07-23 07:50

Pastasallad med italienska charkuterier

För 4 personer, 45 minuter

250 g torkad pasta

300 g salami

150 g lufttorkad skinka

Till såsen:

1 dl crème fraiche, 15 procent

4 msk majonnäs

1 msk finhackad persilja

1 msk finhackad gräslök

1 msk finhackad salladslök

1 tsk finhackad timjan

1 tsk finhackad basilika

1 krm salt

Att äta till:

100 g blandade salladsblad

1 knippe rädisor

3 tomater

1/2 gurka

färsk basilika

Gör så här:

1. Koka pastan i saltat vatten och låt den rinna av i durkslag. Spola i kallt vatten så den inte klibbar ihop.

2. Skölj örterna noga. Ruska bort allt vatten och finhacka. Blanda crème fraiche och majonnäs. Rör ned ört- och lökhack samt smaka av med salt.

3. Skölj och riv salladen grovt, skiva rädisor, tomat och gurka. Skär salami i bitar och lossa lufttorkad skinka som ofta säljs färdigskivad. Blanda pasta med grönsakerna, salami och lägg upp på tallrikar. Toppa med lufttorkad skinka och dressing. Garnera med färsk basilika.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!