Kyckling med grönsaker och mandel
För 4 personer, 30 minuter
600 g benfritt kycklingkött
2 gula lökar
1 morot
100 g böngroddar
1 liten burk bambuskott
1 liten burk vattenkastanjer
50 g skållad mandel
rapsolja
2 1/2 dl vatten
1/2 tärning hönsbuljong
1 tsk vitvinsvinäger
1 tsk strösocker
1 tsk majsstärkelse + 1 msk vatten
1 tsk soja
salt och vitpeppar
Att äta till:
ris
riven sallad
körsbärstomater
persilja
Gör så här:
1. Skär lökarna i klyftor och strimla moroten. Skölj böngroddarna. Skär kycklingköttet i bitar med ett par centimeters sidor.
2. Hetta upp en stekgryta och bryn kycklingen i enbart rapsolja cirka 2 minuter. Tillsätt alla grönsaker och mandel. Vänd runt allt någon minut. Tillsätt vatten, smulad buljongtärning, vinäger och socker. Koka upp och red med majsstärkelse löst i vatten. Sjud 10 minuter. Smaka av med soja, salt och peppar.
3. Servera med ris, sallad och halva körsbärstomater. Garnera med persilja.