Kinesisk kyckling

Kyckling med grönsaker och mandel passar hela familjen. Rätten är mild i grunden och vill du hetta upp portionen kan man efterkrydda med sambal oelek.

Kyckling på kinesiskt vis med blandade grönsaker och mandel är en mild men smakfull rätt.

Kyckling på kinesiskt vis med blandade grönsaker och mandel är en mild men smakfull rätt.

Foto: TT

Mat & dryck2020-08-05 07:50

Kyckling med grönsaker och mandel

För 4 personer, 30 minuter

600 g benfritt kycklingkött

2 gula lökar

1 morot

100 g böngroddar

1 liten burk bambuskott

1 liten burk vattenkastanjer

50 g skållad mandel

rapsolja

2 1/2 dl vatten

1/2 tärning hönsbuljong

1 tsk vitvinsvinäger

1 tsk strösocker

1 tsk majsstärkelse + 1 msk vatten

1 tsk soja

salt och vitpeppar

Att äta till:

ris

riven sallad

körsbärstomater

persilja

Gör så här:

1. Skär lökarna i klyftor och strimla moroten. Skölj böngroddarna. Skär kycklingköttet i bitar med ett par centimeters sidor.

2. Hetta upp en stekgryta och bryn kycklingen i enbart rapsolja cirka 2 minuter. Tillsätt alla grönsaker och mandel. Vänd runt allt någon minut. Tillsätt vatten, smulad buljongtärning, vinäger och socker. Koka upp och red med majsstärkelse löst i vatten. Sjud 10 minuter. Smaka av med soja, salt och peppar.

3. Servera med ris, sallad och halva körsbärstomater. Garnera med persilja.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!